Uni- ja musiikkilääkäri Miikka Peltomaa - HOI House of Inspiration

Uni- ja musiikkilääkäri Miikka Peltomaa

Uni ja musiikki – ihmeelliset lääkkeet

Uni- ja musiikkilääkäri Miikka Peltomaa avaa HOI-illassa kahta ihmisen elämän, terveyden ja hyvinvoinnin peruspilaria: unta ja musiikkia.

Uni ei ole vierasta musiikissa eikä musiikki unessa. Yhtä tiivisti kuin uni liittyy kaikkeen elämään kiinnittyy musiikki ihmiseen esihistorian hämäristä alkaen ja kaikissa kulttuureissa. Uni on ihmiselle välttämätöntä kuin happi tai vesi, vaikka emme lopulta aivan tarkasti tiedä miksi. Vaikka ihmisten suhde musiikkiin vaihtelee on sen merkitys ihmiselle kiistämättömän tärkeä. Lääketiede on auttanut meitä vähitellen ymmärtämään, miksi musiikki koskettaa tai miksi hakeudumme musiikin äärelle. Uni paras lääke on. Ja niin on musiikkikin.
Tiistaina 29.9. klo 18. It’s HOI time.
Kuka on Miikka Peltomaa?
Tampereella syntynyttä Miikka Peltomaata on pikkumiehestä alkaen kuljettanut vahvasti musiikki. Johann Sebastian Bachin Johannes-passio tarttui jo poikasopraanona Pirkanpojissa lähtemättömästi tajuntaan ja taisi lauluharrastus vaikuttaa ammatinvalintaan korva-, nenä- ja kurkkusairauksien erikoislääkäriksi.

Kiinnostus muusikon terveyteen teki Peltomaasta musiikkilääkärin ja hän on ollut perustamassa Suomen Musiikkilääketieteen Yhdistystä ja johtaa Helsingin Musiikkitalon muusikkopoliklinikkaa. Peltomaa on valtakunnallisen Coronaria Uniklinikka-ketjun vastuulääkäri, Helsingin yliopiston korva-, nenä- ja kurkkutautiopin dosentti ja hänellä on musiikkilääketieteen erityispätevyys. Amatöörilaulu kuorossa on edelleen Peltomaalle parhaita herkkuja.
Paikkoja 50
Event Expired

MUUTA INSPIROIVAA