Tiede Unplugged: Minna Palmroth - HOI House of Inspiration

Tiede Unplugged: Minna Palmroth

 

Tiede Unplugged marraskuussa torstaisin

Suomalainen Tiedeakatemia tuo marraskuussa uudenlaisen tapahtumasarjan Tiede Unplugged.

Kurkista tieteen kulisseihin! Neljä tutkijaa kertoo omasta tieteenalastaan ja siitä, miten tiedettä tehdään ja ketkä sitä tekevät. Tilaisuudet antavat erinomaisen mahdollisuuden yleisön ja puhujan väliselle dialogille.

  • 7.11. Mikael Fogelholm – ravitsemustieteilijä ruokavalion ja liikunnan merkitystä tutkimassa
  • 14.11. Liisa Keltikangas-Järvinen – psykologin elämäntyönä lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen
  • 21.11. Mika Pantzar – taloustieteilijän näkökulmia muuttuvaan maailmaan ja sen teorioihin
  • 28.11. Minna Palmroth – avaruustutkija avaruuden kestävän hyötykäytön jäljillä

 

Tilaisuudet järjestetään osoitteessa House of Inspiration, Iso Roobertinkatu 30 torstaisin klo 17.00 alkaen. Tapahtuman isäntänä toimii Suomalaisen Tiedeakatemian pääsihteeri Pekka Aula.

Tilaisuudet ovat maksuttomia, mutta niihin tulee ilmoittautua ennakkoon. Tilassa on rajattu osallistujamäärä, joten ilmoittaudu mahdollisimman pian!

Lisätietoa: www.acadsci.fi/tilaisuudet

 

Avaruus on uusi musta

Avaruus on kaupallistumassa, kun yhä useammat yhtiöt tähyävät avaruuteen. Tästä seuraa avaruuden lisääntyvä käyttö, mistä on seurauksena lisääntynyt avaruusromu. Jotkut radat ovat jo muuttumassa vaarallisiksi avaruusromun takia.

 

Esitelmässäni kerron avaruuden kestävästä hyötykäytöstä ja siihen liittyvistä tieteellisistä ja teknologisista tavoitteista. Puhun myös avaruuden mallintamisesta, joka on edellytys avaruuden olosuhteiden ymmärtämiselle ja niiden ennustamiselle. Tutkimusryhmäni on kehittänyt Vlasiatorin, maailman tarkimman avaruuden olosuhteita kuvaavan mallin. Sitä pidettiin mahdottomana, mutta se on nyt nostanut avaruusfysiikan ymmärtämisen uudelle tasolle. Mutta onko uusien aiheiden ehdottaminen ja eteenpäin vieminen helppoa?

 

KUKA?

Kestävän avaruustieteen ja -tekniikan huippuyksikön johtaja Minna Palmroth on Helsingin yliopiston laskennallisen avaruusfysiikan professori ja Suomalaisen Tiedeakatemian jäsen. Hänen uraansa sisältyy useita merkittäviä saavutuksia, hän on muun muassa voittanut kahdesti Euroopan arvostetuimman tutkimusrahoituksen Euroopan tutkimusneuvostolta ja neljästi Euroopan arvostetuimman superkonelaskentaan liittyvän resurssikilpailun PRACE-infrastruktuurilta. Hän on maailman tarkimman avaruuden olosuhteita mallintavan tietokonesimulaatio Vlasiatorin keksijä, ja kansainvälisesti arvostettu tuottelias tutkija. Palmroth on aktiivinen yhteiskunnallinen vuorovaikuttaja kotimaassa ja ulkomailla, hän on esimerkiksi johtanut avaruusalalla Euroopan komissiota neuvovaa työryhmää.

Paikkoja 50
Event Expired

MUUTA INSPIROIVAA