Tiede Unplugged: Mikael Fogelholm - HOI House of Inspiration

Tiede Unplugged: Mikael Fogelholm

 

Tiede Unplugged marraskuussa torstaisin

Suomalainen Tiedeakatemia tuo marraskuussa uudenlaisen tapahtumasarjan Tiede Unplugged.

Kurkista tieteen kulisseihin! Neljä tutkijaa kertoo omasta tieteenalastaan ja siitä, miten tiedettä tehdään ja ketkä sitä tekevät. Tilaisuudet antavat erinomaisen mahdollisuuden yleisön ja puhujan väliselle dialogille.

  • 7.11. Mikael Fogelholm – ravitsemustieteilijä ruokavalion ja liikunnan merkitystä tutkimassa
  • 14.11. Liisa Keltikangas-Järvinen – psykologin elämäntyönä lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen
  • 21.11. Mika Pantzar – taloustieteilijän näkökulmia muuttuvaan maailmaan ja sen teorioihin
  • 28.11. Minna Palmroth – avaruustutkija avaruuden kestävän hyötykäytön jäljillä

Tilaisuudet järjestetään osoitteessa House of Inspiration, Iso Roobertinkatu 30 torstaisin klo 17.00 alkaen. Tapahtuman isäntänä toimii Suomalaisen Tiedeakatemian pääsihteeri Pekka Aula.

Tilaisuudet ovat maksuttomia, mutta niihin tulee ilmoittautua ennakkoon. Tilassa on rajattu osallistujamäärä, joten ilmoittaudu mahdollisimman pian!

Lisätietoa: www.acadsci.fi/tilaisuudet

Ravitsemustutkija matkalla monitieteisyyteen

Mitä monitieteisyys merkitsee ravitsemustieteessä ja tieteessä yleensä? Miten tutkimukset aidosti monitieteiden tutkijayhteisön kanssa syntyvät, miten tutkijaryhmä syntyy, minkälaisia iloja ja haasteita tutkimukseen liittyy? Miten monitieteisyyttä voidaan yliopistossa opettaa tai edistää?

Kuvaan ja taustoittelen niitä tutkimuksia vuosien varrella, joissa olen saanut tehdä töitä aidosti monitieteisen tutkijayhteisön kanssa. Tutkimuskiinnostukseni on lähinnä ollut ruokavalion ja liikunnan merkitys lihavuuden ehkäisyssä, mutta vuosien varrella olen tehnyt kaikenlaista muutakin tutkimustyötä. Vaikka julkaisuluettelossa on esimerkiksi kehon koostumuksen arviointiin liittyviä menetelmätutkimuksia, olen ensisijaisesti ollut kiinnostunut tutkimuksista, joilla on aika suoraa yhteiskunnallista merkitystä. Tieteellisiä julkaisuja on kertynyt vähän yli 200, mutta kaikki ammattiin liittyvät palkinnot olen saanut tavalla tai toisella tieteellisen tiedon kansantajuistamisesta. Minusta on aina ollut kiinnostavaa miettiä, miten monimutkaiset asiat saadaan esitettyä siten, että ne olisivat ymmärrettävissä myös ilman alan koulutusta.

KUKA?

 Mikael Fogelholm on Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori ja Suomalaisen Tiedeakatemian jäsen. Ennen väitöstään ravitsemustieteestä hän vakavasti harkitsi hakeutumista toimittajakouluun, koska tiedeviestintä veti mukanaan. Fogelholm on toiminut muun muassa tutkijana ja myöhemmin johtajana UKK-instituutissa, johtajana Helsingin yliopiston tutkimus- ja koulutuskeskus Palmeniassa ja Suomen Akatemian terveyden tutkimuksen yksikön johtajana. Fogelholmille on myönnetty Helsingin yliopiston J. V. Snellman palkinnon ansiokkaasta tiedon välittämisestä vuonna 2016 ja tiedonjulkistamisen valtionpalkinto vuonna 2018 merkittävästä tiedonjulkistamistyöstä innokkaana ravitsemustiedon levittäjänä. Hän on jäsenenä Valtion ravitsemusneuvottelukunnassa valmistelemassa suomalaisia ravitsemussuosituksia.

Paikkoja 50
Event Expired