Tiede Unplugged: Liisa Keltikangas-Järvinen - HOI House of Inspiration

Tiede Unplugged: Liisa Keltikangas-Järvinen

14.11. TILAISUUS TÄYNNÄ.

Tiede Unplugged marraskuussa torstaisin

Suomalainen Tiedeakatemia tuo marraskuussa uudenlaisen tapahtumasarjan Tiede Unplugged.

Kurkista tieteen kulisseihin! Neljä tutkijaa kertoo omasta tieteenalastaan ja siitä, miten tiedettä tehdään ja ketkä sitä tekevät. Tilaisuudet antavat erinomaisen mahdollisuuden yleisön ja puhujan väliselle dialogille.

  • 7.11. Mikael Fogelholm – ravitsemustieteilijä ruokavalion ja liikunnan merkitystä tutkimassa
  • 14.11. Liisa Keltikangas-Järvinen – psykologin elämäntyönä lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen
  • 21.11. Mika Pantzar – taloustieteilijän näkökulmia muuttuvaan maailmaan ja sen teorioihin
  • 28.11. Minna Palmroth – avaruustutkija avaruuden kestävän hyötykäytön jäljillä

Tilaisuudet järjestetään osoitteessa House of Inspiration, Iso Roobertinkatu 30 torstaisin klo 17.00 alkaen. Tapahtuman isäntänä toimii Suomalaisen Tiedeakatemian pääsihteeri Pekka Aula.

Tilaisuudet ovat maksuttomia, mutta niihin tulee ilmoittautua ennakkoon. Tilassa on rajattu osallistujamäärä, joten ilmoittaudu mahdollisimman pian!

Lisätietoa: www.acadsci.fi/tilaisuudet

KUKA?

Liisa Keltikangas-Järvinen on psykologi ja temperamenttitutkimuksen uranuurtaja. Hän on Helsingin yliopiston psykologian professori emerita ja Suomalaisen Tiedeakatemian jäsen. Jäätyään professorin virastaan eläkkeelle hän on edelleen mukana useissa tutkimushankkeissa ja ohjaa väitöskirjoja. Keltikangas-Järvisen tutkimusryhmä on selvittänyt synnynnäisiä temperamenttieroja monitieteisen, vuosikymmeniä kattavan pitkittäistutkimusaineiston avulla ja yhdistänyt saatuja tuloksia muun muassa varhaiskasvatukseen ja koulupedagogiikkaan.Hänen omana tavoitteenaan on ollut lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen, erilaisuuden ymmärtäminen sekä syrjäytymisen ehkäiseminen. Professoriliitto valitsi Liisa Keltikangas-Järvisen Vuoden professoriksi 2008. Suomen tietokirjailijat ry palkitsi hänet Tietokirjailijapalkinnolla 2001. Lauri Jäntin säätiö myönsi hänelle tietokirjapalkinnon teoksesta Sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot vuonna 2011 merkittävänä yhteiskunnallisena puheenvuorona. Suomen Kulttuurirahaston suurpalkinto hänelle myönnettiin keväällä 2019 merkittävistä kulttuuriteoista. Psykologeja hän on kannustanut barrikadeille, jotta koulumaailman ja varhaiskasvatuksen uudistuksissa tieteen ääni kuuluisi.

Paikkoja 50
Event Expired