KUUDES AISTI

Peter Nyman

vaikuttavan viestinnän valmentaja

KAIKKI ON KOMMUNIKAATIOTA.

Lähes kaikki olennainen maailmassa on ihmisten välistä vuorovaikutusta, ja lähes kaikki ihmisten välinen vuorovaikutus on viestintää. Sillä johdetaan, myydään, vaikutetaan, sillä palvellaan, tehdään työtä tiimissä, opetetaan ja valmennetaan. Ero keskinkertaisen ja loistavan ja tuloksellisen suorituksen välillä on usein juuri kyvyssä kommunikoida – tai sen puutteessa.

Antiikin Kreikassa poliittisen uran luominen ei tarkoittanut totuuden kertomista, vaan sitä, että kykeni vakuuttamaan kuulijat. Retoriikan opit ovat edelleen ajankohtaisia, mutta lisähaasteita – mutta ennen kaikkea myös mahdollisuuksia – tuovat moderni viestintäteknologia ja sosiaalinen media.

Eräs kultamitalijuoksija sanoi kerran kun häneltä kysyttiin menestyksen salaisuutta, että sprintteriksi synnytään, mutta olympiavoittajaksi harjoitellaan. Myös viestinnän puolella voimme sanoa, että luonnonlahjakkuuksia toki löytyy, mutta mestariksi pääsee vain harjoittelemalla. Ja vaikka ei luonnonlahjakkuus olisikaan, viestintä on tekniikkalaji, jota harjoittelemalla oppii keinot vakuuttaa yleisö.

 

Mikä sinua mietityttää? Peter vastaa.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.