KUUDES AISTI

Henri Rantanen

esiintymisvalmentaja

Pulssi kiihtyy, kädet hikoaa, kurkkua kuivaa, jalat tärisee ja silmissä sumenee. Joku on jopa verrannut julkista puhumista kuolemanpelkoon. Yleinen harhakuva on että hyvä esiintyminen vaatii tietynlaisen luonteen ja esiintyjän on oltava sanavalmis ulospäin suuntautunut maailman tähti. Tämä ei pidä paikkaansa. Kuten moni muukin niin myös esiintyminen on opittavissa oleva taito, kunhan vain oppii tietyt lainalaisuudet ja ymmärtää mitä hyvä esiintyminen vaatii.

Tutkimuksien valossa kommunikoinnin vaikuttavuudessa ratkaisee
7% Sanojen osuus.
38% Äänen sävy. Ei se mitä sanot vaan miten sen sanot.
55% Kehonkieli.

“Informaatio ei ole kommunikointia” Hyvän esiintymisen mittarina toimii se kun yleisöltä kysytyään 2 viikon päästä esiintymisestä, mitä mieltä olit? Liian usein vastauksena on että se oli hyvä tai hauska jne. Kiva että oli hauska ja hyvä mutta yleisön pitäisi muistaa mitkä oli “luennon” tärkeimmät pointit ilman että tarvitsee muistella muistiinpanojen kautta. Hyvä esiintyminen saa kuulijat toimimaan.

Mulle opetettiin aikoinaa että upota pointit, kerro tarina, pistä ne itkemään pistä ne nauramaan ja poistu lavalta. Tämä tarkoittaa siis sitä että mieti mieluummin muutama tärkeä pointti kuin tuhat pientä. mitä haluat yleisön muistavan? välitä tunne, kommunikoi.

Pulssi kiihtyy, kädet hikoaa, nautit. Yleisö taputtaa, saat heidät itkemään saat heidät nauramaan, poistut lavalta. Rokkitähti on syntynyt.

Mikä sinua mietityttää? - Henri vastaa

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.