Ihmisiä ja ideoita

23.03.2017

Viestinnän luuserit

Pasi Sillanpää

Me kaikki olemme viestinnän luusereita. Virheetön huippuviestijä on kuin Batman – liian hyvää ollakseen totta tosielämässä.

Hyväksi viestijäksi voi kuitenkin tulla kuka tahansa ja useimmissa tapauksissa se riittää. Hyvä viestijä ymmärtää yleisönsä. Puhujat tietävät, että oma viesti pitää sovittaa niin, että se kolahtaa vähintään 60 % kuulijoista.

Miten puhuja voi tietää, mitä yleisö haluaa kuulla? Onko se jotakin ihmeellistä kuudennen tason telepaattista osaamista? No ei tienkään. Hän on oppinut parhaat tavat kartoittaa ihmisten ajatukset etukäteen. Lisäksi hän on harjaantunut ihmisten reaktioiden asiantuntija, joka kykenee muuttamaan omaa käytöstään lennosta, tilanteen niin vaatiessa.

Hyvä viestintä on sitä, että ymmärretään mahdollisimman hyvin ihmisten ajatuskulut ja osataan sovittaa sekä oma sanoma, että tapa siihen sopivaksi.

Jos haluat tietää enemmän siitä, mikä toimivassa kanssakäymisessä, hyvässä viestinnässä on tärkeää, niin lataa viereisestä Vinkkejä vaikeuksiin lomakkeesta ilmainen Emme ymmärrä toisiamme -opas. Siinä kerrotaan mikä lopulta ratkaisee toimivassa kanssakäymisessä.

Ei181

kommentit