Ihmisiä ja ideoita

13.10.2017

Se mahtava tunne Start-up yrityksessä. Mutta mitä seuraavaksi?

Markku Vierula

Se tunne. Se tunne, kun on varma siitä, että tämä start-up idis breikkaa 100 % big style. Skaalautuu globaalisti. Suoria kilpailijoita ei tällä edes ole. ”Tää on ihan omalla tasollaan.” On niin kova idea, että rahoittajia ja bisnes enkeleitä riittää – ota tuosta vuoronumero, niin kuuntelemme rahoitustarjouksesi, kiitos! Endorfiinit ja muut mielihyvähormonit kohisevat.

Hyvä niin. Sillä motiivilla ja uskolla omaan tekemiseen pitäisi edetä ja ylittää myös Kuoleman laakso. Kuoleman laakso vaikuttaa ideoihin nimensä mukaisesti. Viikate heiluu silläkin taipaleella myös erinomaisille liikeideoille. Statistisesti start-uppien jälki on hirveää: parin vuoden jälkeen vain osa aloittaneista yrityksistä on elossa ja hyvinvoiva.

Laaksossa vaaniviin haasteisiin voi toki valmistautua. Uhat on hyvä tiedostaa. Ja hyödyntää mahdollisuudet. Rahoituksen lisäksi on perusteltua syytä nähdä ja ymmärtää koko kaupallistamisen kokonaisuus:

* arvon löytäminen ja arvon tuottaminen

* tuotteistaminen ja palvelullistaminen

* segmentointi

* brändin ytimen löytäminen

* tarina

* viestinnän mukaan kytkeminen

* myynti

Tästä kokonaisuudesta kuulet lisää tapahtumassa Ilo Irti Loskasta, jonka järjestää Kuudes Aisti Oy. Sparrauksessa käydään kokonaisvaltaisesti läpi koko arvoketju. Ilmoittaudu mukaan valmennukseen http://www.kuudesaisti.fi/ota-ilo-irti-loskasta-ja-menesty/ ‎ tai kysy lisää tilaisuudesta 050 376 1142.

Sparraamme sinut kokonaisvaltaisesti aina pitchauksesta alkaen. #IloIrtiLoskasta @MikaJärvinen @PasiSillanpää @MarkkuVierula @MarcusÖhrling

Ota Ilo Irti Loskasta ja valmenna itsesi ja ideasi Slushiin. 

Ei238

kommentit